Το Κακό στην Εποχή των Ηρώων (2009): Evil II exclusive teaser


Κατευθείαν απ’ την κόλαση του post production μάς ήρθε σήμερα το teaser του Κακού στην Εποχή των Ηρώων, της ελληνικής ταινίας που, αν έχεις το θεό σου, περιμένεις πιο πολύ κι από πολλές εισαγόμενες για φέτος. Teaser που από την ερχόμενη Πέμπτη θα σου προσφέρει τον πιο σοβαρό λόγο να πας στις αίθουσες να δεις τις σιδερόβεργες του Terminator: Salvation (2009).

Όπως θα θυμάσαι, το πρώτο Κακό (2005), ήταν ένα ευρηματικά καλοφτιαγμένο και υποδειγματικά προσεγμένο B-movie αξιώσεων, που έπαιρνε τον εαυτό του στα σοβαρά ακριβώς όσο χρειαζόταν για να μην πνιγεί απ’ το βάρος των οικονομικών ελλείψεών του, μια μικρή ανεξάρτητη παραγωγή που είχε κάνει την ριψοκίνδυνη μερίδα της Αθήνας να παραμιλάει όταν της πρωτοπαρουσιάστηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας του 2005 (μια απ’ τις καλύτερες στιγμές του φεστιβάλ, ever) και μετά μεταδόθηκε σαν ίωση από στόμα σε στόμα, all the way ως το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, πριν ξενιτευτεί για να ταξιδέψει σε διάφορα φεστιβάλ ανά την υφήλιο και να επιστρέψει αργότερα στην πόλη του, για προβληθεί πανηγυρικά το 2007 στο Cult Film Festival του Gagarin (μαζί με την Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά (1999), του Πάνου Κούτρα –οι καλύτερες στιγμές κι αυτού του φεστιβάλ, ever).

Τέσσερα χρόνια μετά, το τρίο των Πέτρου Νούσια, Γιώργου Νούσια και Claudio Bolivar, που σηκώνουν εξίσου τους δημιουργικούς φόρτους, επιστρέφει κάτι χιλιετίες πίσω, ψάχνοντας μεταξύ σύγχρονης κι αρχαίας Ελλάδας, τις απαρχές του προαιώνιου κακού, που στο πολυαναμενόμενο sequel φαίνεται να έχει κατακλείσει την Αθήνα και απειλεί να μετατρέψει και τους υπόλοιπους κατοίκους σε λιμασμένα ζόμπι, όπως είχε κάνει και την εποχή των σανδαλιών, των χιτώνων και των πέτρινων κοιλιακών. Οι Γιώργος Χρανιώτης, Αποστόλης Τότσικας και Ντίνος κι Ορφέας Αυγουστίδης έχουν προστεθεί σ’ όσους είχαν επιζήσει απ’ την επίθεση της πρώτης ταινίας κι όπως καταλαβαίνεις απ’ τα ονόματα, πλέον οι αδερφοί Νούσια τρεις δημιουργοί παίζουν σε πολύ μεγαλύτερο γήπεδο, με την Audio Visual να βοηθά την Ekso Productions στην παραγωγή, ενώ κάπου εκεί μέσα μπλέκεται (μεταξύ πολλών άλλων και με συμμετοχή οικονομική μόνο) κι η Boo Productions, η οποία, με τον Γιώργο Τσούργιαννη, don’t you know it, φούσκωνε από συγκίνηση και περηφάνια πριν μερικές βδομάδες στις Κάνες, ως παραγωγός του Κυνόδοντα (2009) του Γιώργου Λάνθιμου. Εκεί στις Κάνες είχα πετύχει και τον Γιώργο Νούσια, πάντως, να βολτάρει στο market και να προβάλει σε υποψήφιους αγοραστές κι ενδιαφερόμενα φεστιβάλ, αυτό το teaser που βλέπεις από πάνω, μαζί και μ’ ένα συνοδευτικό 7λεπτο promo. Που πολύ θα ήθελα να πιάσω στα χέρια μου, και μην ανησυχείς, το προσπαθώ. Προς το παρόν, αρκέσου στο teaser, σ’ εκείνο το set visit που είχαμε κάνει τον περασμένο Οκτώβρη και στο ότι οι δημιουργοί δουλεύουν πυρετωδώς με ανοιχτά συγχρόνως όλα τα μέτωπα του post-production (μοντάζ, μιξάζ, χρώματα κι αρώματα κι εφέ), για να έχουν κλειδώσει διάρκεια και ύφος ως το τέλος του Αυγούστου. Κι αν δεν έχουν κλατάρει μέχρι τότε, να σιγουρέψουν ημερομηνία κανονικής εξόδου, μάλλον την πρώτη βδομάδα του ερχόμενου Οκτώβρη.


Previously on Movies for the Masses: Κυνόδοντας (2009): Dogtooth trailer

5 Responses so far.

 1. Anonymous said

  Sorry αλλά μόνο εγώ βλέπω τον Billy Zane στο teaser;

 2. verbal said

  Όπως έλεγα και στο set visit, ο Billy Zane σε ρόλο guest είναι μόνο ένα απ’ τα πολλά καινούρια παιχνίδια που μπόρεσαν να πιάσουν στα χέρια τους οι σκηνοθέτες, ενδεικτικό του μεγαλύτερου μεγέθους της παραγωγής και μάλλον το αγαπημένο τους, νομίζω.

 3. verbal said

  Πέρασα στο θέμα το banner της ταινίας με link προς το επίσημο site, καθώς και κάποιες λεπτομέρειες στο κείμενο, μετά από ευγενικό αίτημα των συντελεστών, διευκρινιστικές του ισόποσου καταμερισμού των δουλειών και της υφής της συμμετοχής ορισμένων συμπαραγωγών, αλλά και χαρακτηριστικές του περφεξιονισμού που ποτίζει και τη δουλειά τους, evidently.

 4. cheaptalk said

  Το ίδιο trailer έχει σήμερα και το contra.gr/cosmo.gr. Η αποκλειστικότητα ήταν μοιρασμένη, απλά εμείς το βγάλαμε όταν το πήραμε (και χωρίς να παίζει για κάποια λεπτά, όπως θα περίμενες από θέμα που ανεβάζει ο verbal :p). Έτσι κυκλοφορεί στα διαδίχτυα από χτες.

 5. verbal said

  Πέρασα μια (πολύ) καλύτερης ποιότητας εκδοχή του trailer, που μου έστειλε η παραγωγή.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.