Beasts of the Southern Wild (2012): Μαγικό trailer

Beasts of the Southern Wild - Trailer

Σαφώς η πιο αναγνωρισμένη ταινία της χρονιάς μέχρι τώρα, το Beasts of the Southern Wild (2012) είναι στη πραγματικότητα και μια από τις πιο τραγουδισμένες του αιώνα ήδη, το έργο φαίνεται τόσο ξεχωριστό, και κυρίως τόσο μακριά από οτιδήποτε θα μπορούσε να συλλάβει παραγωγός στο Hollywood, που οι Αμερικάνοι κριτικοί εξάντλησαν τη λυρικότητά τους προσπαθώντας να το περιγράψουν, από το Sundance όπου εξάντλησε και τα βραβεία, και δώθε. Η ταινία προσκλήθηκε και στις Κάνες φυσικά, στο Un Certain Regard, εκεί μάλλον θα σκουπίσει τις κριτικές τιμές σε στιλ Take Shelter (2011) πέρσι, αλλά βγαίνει και στις αίθουσες νωρίς, από τις 27 Ιουνίου σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Fox Searchlight (που είχε πλειοδοτήσει στις προσφορές για διανομή στη Utah), και έτσι έχει από τη προηγούμενη βδομάδα και τρέιλερ, να προσπαθεί να προβάλλει ένα κινηματογραφικό θαύμα ανάμεσα στις πιο πλανητοσυντριπτικές μπλοκμπαστεριές που μαζεύτηκαν ποτέ να διεκδικούν προσοχή σε τόσες λίγες μέρες.

Το σκορ έγραψε εκατό μηδέν υπέρ αραχνάνθρωπων, σκοτεινών ιπποτών και πράσινων γιγάντων φυσικά, και αναμενόμενα, τέτοιου είδους αιθέρια αριστουργήματα το ευρύ κοινό χρειάζεται συνήθως τους αιώνες του για να μάθει να τα εκτιμάει· πιο χαρακτηριστικά.. στις Μάζες, το σχετικό θέμα, η παρουσίαση της ταινίας από το σκηνοθέτη της, βρίσκεται κάπου στον πάτο των διαβασμένων του 2012 (καμιά διακοσιαριά ηρωικοί αναγνώστες ενδιαφέρθηκαν) παρόλο που ένας κάποιος υποφαινόμενος το έσμπρωχνε στα προβεβλημένα για εβδομάδες. Με αυτό το δεδομένο, και σύμφωνα τουλάχιστο με όσους έχουν δει και το φιλμ, το τρέιλερ προσπαθεί να παρουσιάσει μια δημιουργία πιο συμβατική από ότι αυτή είναι στη πραγματικότητα, ένα σύμπαν τόσο "μυθολογικό, ανθρωπολογικό, φολκλορικό, και αποκαλυπτικό" όσο μπορείς να καταπιείς συμπιεσμένο σε 2 λεπτά. Παρολαυτά, προσφέρεται μια γεύση του "έκτακτα ευαίσθητου και εκφραστικού" τρόπου με τον οποίο ο Benh Zeitlin και οι συνεργάτες του το κατέστησαν αυτό το σύμπαν κατά τον Todd McCarthy. Και προσφέρεται ακόμα και στη ζωηρή, τοπίου άγριας φύσης υπόκρουση, που είναι κι αυτή κομμάτι από τη ταινία και είναι κι αυτή δημιουργία του Zeitlin, σε συνεργασία με τον συνθέτη Dan Romer. Η αφίσα της παραγωγής, που προηγήθηκε κατά μια εβδομάδα, παραθέτει την εκτίμηση της Manohla Dargis πως το Beasts συγκαταλέγεται στις καλύτερες ταινίες που παίξανε στο Sundance στην ιστορία του, αλλά και αυτή η παράθεση μάλλον συγκρατημένη βγαίνει σε σύγκριση με τους όλο και πιο εγκωμιαστικούς επαίνους που τυπώνονται για το φιλμ καθημερινά.



3 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Το τρέιλερ βγήκε στα μέσα της προηγούμενης βδομάδας, αλλά δεν ήθελα να το παραχώσω ανάμεσα σε αυτό του Dark Knight Rises και αυτό του Amazing Spider-Man. Και μέσα στις ελληνικές εκλογές και τα αμερικάνικα ρεκόρ των Εκδικητών. Η ταινία είναι αποδεδειγμένα δύσκολη στο να τη παρουσιάσεις, αλλά πιστεύω ότι αξίζει προσοχή, και όχι μόνο εγώ φυσικά.

  2. cheaptalk said

    Παρεμπιπτόντως, η επίσημη σελίδα της Fox Searchlight βρίσκεται στο WelcomeToTheBathtub.com. Το beastsofthesouthernwild.com, στο οποίο δείχνει η αφισέτα στο θέμα, ανήκει (από το whois του) στον Philipp Engelhorn της Cinereach, της μη κερδοσκοπικής που χρηματοδότησε με τα ελάχιστα τον Zeitlin. Και νομίζω δικαιούται περισσότερο το λινκ.

  3. cheaptalk said

    Στις Κάνες η ταινία πήρε Χρυσή Κάμερα, και FIPRESCI στην κατηγορία της (και μια.. δεύτερη προτίμηση από την "Οικουμενική Επιτροπή"). Και η Fox Searchlight μάλλον θα τη πάει και για όσκαρ πια.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.